Tort de biscuiti cu cafea

de Lavinia in Torturi, 25 Noi 2012 | 54622 vizualizari

 

Tortul de caramel s-a terminat mult prea repede din cauza musafirilor si nu ne puteam lasa fara ceva dulce duminica...

 

INGREDIENTE

Blatul de baza:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 450 g biscuiti

Sirop pentru blatul de baza:

  • 150 ml apa
  • 1 pliculet de ness
  • 1 lingurita zahar vanilat

Crema de cafea:

  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 3 lingurite de ness
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata+2-3 linguri frisca lichida
  • 200 g unt
  • 30 g cacao
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru insiropat biscuitii:

  • 350-400 ml cafea tare+1 lingura de zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 50-60 ml frisca lichida
  • 2-3 patratele ciocolata alba cu capuccino rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu cafea:

Prima data pregatim blatul de baza.Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat cate o lingura de zahar pudra,galbenusurile ,apa,uleiul si cacaua amestecata cu faina.

Tapetam o tava de de 35/25 cm cu folie si dam la cuptor pentru 20 de min(testul scobitorii)

Pentru crema de cafea punem laptele la fiert,mixam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si laptele fierbinte in fir subtire.Punem din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam treptat din crema racita ,nessul si zaharul vanilat.

Insiropam blatul cu ness dizolvat in apa si adaugam crema de cafea.Dam la rece pentru 30-40 de min.Intre timp ne apucam de crema de ciocolata.

Topim ciocolata cu frisca lichida si o lasam la racit.Batem untul spuma cu zaharul pudra,adaugam ciocolata racita,cacaua si esenta de rom.

Peste crema de cafea punem un rand de biscuiti inmuiati in cafeaua tare(10-12 secunde/biscuite) un rand de crema de ciocolata ,iar biscuiti si tot asa pana terminam.

Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu ciocolata rasa.Daca il faceti de seara cum am facut eu il lasati la frigider pana a 2 a zi.

A fost perfect pentru micul dejun alaturi de o cafea cu lapte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (35)

Mery75 1

14.01.2013, 15:23

cate randuri de biscuiti?

Mery75 1

14.01.2013, 15:24

In cate portii se imparte crema?
Multumesc anticipat.

Lavinia 1

14.01.2013, 17:33

Depinde de marimea tavii. eu am avut o tava 30/20 cm si 6 randuri de biscuiti+blat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post